Bli naturligt återställd

 • Vill du slippa din smärta – för gott? (Eller åtminstone få den lindrad till den grad att den inte längre besvärar dig i ditt vardagsliv?)
 • Tycker du att det är viktigt att man tar reda på roten till ett problem och inte bara försöker släta över eller medicinera bort symptomen?
 • Känner du att hälsa handlar om så mycket mer än vilka läkemedel och kemikalier man måste stoppa i sig? (Och på vilka dagar och vid vilka tidpunkter…)
 • Tror du att kroppen nästan alltid kan läka sig själv om den bara får möjligheten och lite hjälp på vägen?
 • Vill du leva ditt liv som alla andra — friskt och hälsosamt och med tankarna på allt annat än det som besvärar och plågar dig just nu?
 • Måste man tro på det för att det ska fungera?

  Du behöver inte tro på det för att det ska fungera. Akupunktur används för att lindra kolik hos spädbarn – och barnen har ju ännu inte fått lära sig om det ska fungera eller inte. Men det är bara sunt att känna en viss tveksamhet när man provar på något nytt. Många av mina nya besökare är i hemlighet väldigt skeptiska och nervösa inför sitt första besök… så därför brukar de bli otroligt glada och förvånade när det faktiskt fungerar.

   

  Nålar… gör inte det ont?

  Om du är oroad för att det ska göra ont så kan jag lugna dig… det känns vanligtvis inte alls mycket. Nålarna som jag använder mig av är jättetunna och inte alls vad de flesta tänker på. En del av mina klienter känner knappt någonting (och blir förvånade över att nålarna redan är insatta) medan andra känner av ett litet ”knip”. Hur mycket det känns beror inte bara på vem du är men också på var jag sätter i nålen.
   
  En punkt som är lite mer känslig än andra finns precis vid tumvecket.. och där brukar många tycka att det känns lite mer än på andra platser. Men det viktigaste är ju inte hur du mår precis just under den korta behandlingen… utan hur du mår efteråt! Och precis som vid många andra behandlingar kan det kanske kännas lite just då, under själva behandlingen, men när det är klart.. så kommer du att känna dig, lugn, harmonisk och mer i balans i både kropp och själ.

  "…ansedda Cochrane Collaboration, som sammanställer vederhäftiga forskningsresultat, ger stöd för akupunktur mot smärta, illamående och sängvätning."
  – Svenska Dagbladet, 10 december 2008

   

  Hur ofta bör jag komma på besök?

  Det beror på helt på vem du är och vad dina problem beror på. Om du har gått och haft ett visst problem under en längre tid så kommer det att ta lite tid innan du blir helt återställd. Det tar din för din kropp att läka naturligt och bli återställd. Det säger sig själv att om du har haft ett problem under en lång tid.. så kan det ta ett tag att rätta till den obalansen.
   
  Kroppen är inte bara en maskin där man kan trycka på en knapp och så är allting bra. Nej.. för att bli genuint frisk så måste man tillåta processen att ta tid… så att förändringen blir varaktig och bestående. Men ofta brukar de mesta akuta symptomen lindras kraftigt redan efter första besöket… och vid andra tillfällen kan det krävas flera besök innan du märker av någon skillnad. Väldigt allmänt så kan man säga att lindriga bekymmer försvinner inom 1-5 besök.. och ofta är det frågan om någonstans mellan 5-15 besök, men det beror som sagt jättemycket på vem du är och hur just din kropp fungerar.

   

  Hur skiljer sig kinesisk akupunktur från västerländsk akupunktur?

  I Sverige har en del sjuksköterskor utbildats i ”västerländsk” akupunktur… liksom västerländsk medicin i allmänhet så är den fokuserad på symptomlindring… de får lära sig att sticka nålarna på samma ställen varje gång i smärtstillande syfte. Inom traditionell kinesisk medicin har man ett helt annat helhetstänk…
   
  Jag behandlar dig som individ. Två personer som har huvudvärk kan ha två helt olika obalanser som måste rättas till… att symptomen ser likadana ut på ”utsidan” betyder inte att den ”inre” grundorsaken är densamma!

   

  Sanningen om kinesisk medicin i Sverige

  Visste du att många av dom som påstår sig utöva Traditionell Kinesisk Medicin i Sverige ofta är från början utbildade i ”västerländsk” medicin och att deras kunskaper om kinesisk medicin är väldigt flyktiga och ytliga? De fortsätter att tänka efter västerländsk modell — men de säger till dig att det är frågan kinesisk medicin!
   
  Så om man går till dom så blir man egentligen inte behandlad enligt dom traditionella kinesiska metoderna. Det är viktigt att personen som behandliar dig har lärt sig det traditionella sättet att tänka från början. För det är inte bara frågan om en uppsättning tekniker eller metoder… utan ett sätt att tänka… ett sätt att se dig som människa. Och om man inte har den helhetssynen med sig från början så är det jättesvårt att lära sig efteråt för man kommer hela tiden att ha med sig ”symptomlindringstänket” i bakhuvudet.